Ztracená česneková vejce

Potřebujeme:

4 vejce, sůl, 3 lžíce octa, 4 litry vody, 10 stroužků česneku, sůl, 500 ml bílého jogurtu, trochu mléka, petrželka.

Jak na to:

Česnek utřeme se solí a rozprostřeme na talířky. Do kastrůlku dáme vodu, osolíme, okyselíme a uvedeme do varu. Vejce rozklepneme do naběračky a opatrně vlijeme do vody. Povaříme 4 minuty, pak je vyjmeme, odkapané rozložíme na talířek s česnekem a polijeme jogurtem, rozmíchaným s mlékem na hustou omáčku. Posypeme nasekanou petrželkou.
Podáváme s plátkem toastového chleba, nasucho opečeného a lehce potřeného máslem.

Podobné recepty:

Kulajda, Česneková polévka v chlebu, Chřestový salát s česnekovou omáčkou, Chřestový salát s česnekovou omáčkou, Česneková pomazánka