Chřestový salát s česnekovou omáčkou

Potřebujeme:

300 g chřestu, 2 natvrdo uvařená vejce, ½ červené papriky, cukr, máslo, pažitka
Česneková omáčka: žloutky, olej, sůl, pepř, česnek

Jak na to:

Chřest očistěte, omyjte, svažte dohromady a vařte 15 min. v osolené vodě s cukrem a máslem. Vyberte ji, dejte okapat a nakrájejte na menší kousky. Rozložte na talíř, polijte česnekovou omáčkou, posypte na kostičky pokrájenou paprikou, posekanou pažitkou a obložte osminky na tvrdo uvařených vajec.

Česneková omáčka: Žloutky vymíchejte do pěny a postupně za stálého míchání přidávejte olej. Nakonec osolte, opepřete, přidejte prolisovaný česnek a promíchejte.

Podobné recepty:

Chřestový salát s česnekovou omáčkou, Filé s česnekovou omáčkou, Filé s česnekovou omáčkou, Chřestový krém s krevetami, Salát z fazolových lusků s česnekovou zálivkou