Chřestový salát s česnekovou omáčkou
600 g chřestu, sůl, 1 lžička cukru, 1 lžíce másla, půlka červené papriky, 4 natvrdo vařená vejce, pažitka Česneková omáčka: 3žloutky, 0,1 l olivového oleje, sůl, mletý bílý pepř, 2 stroužky česneku
Jak na to:Chřest očistíme, umyjeme, svážeme a vložíme do vroucí osolené vody s cukrem a máslem. Vaříme 15 minut, potom chřest vyjmeme, necháme okapat a nakrájíme na menší kousky, které rozložíme na mísu, polijeme omáčkou, posypeme paprikou nakrájenou na malé kostičky a obložíme vejci nakrájenými na osminky.
Česneková omáčka: žloutky utřeme do pěny, postupně za stálého míchání přidáváme olej. Poté osolíme, okořeníme, přidáme prolisovaný česnek a promícháme.
Chřestový salát s česnekovou omáčkou, Filé s česnekovou omáčkou, Filé s česnekovou omáčkou, Chřestový krém s krevetami, Salát z fazolových lusků s česnekovou zálivkou