Pikantní telecí kýta

Potřebujeme:

500 gramů telecího masa z kýty, sůl, 1/2 lžičky mletého pepře, lžíce hladké mouky, 3 lžíce oleje, 2 lžíce másla, cibule, 300 gramů žampionů, šálek bílého vína, šálek sladké smetany

Jak na to:

Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a poprášíme moukou. Prudce je opečeme na rozehřátém oleji, vyjmeme a uložíme na teplo. K oleji přidáme nadrobno pokrájenou cibuli, na plátky nakrájené žampiony a společně je osmahneme. Zalijeme vínem a chvíli podusíme. Potom přilijeme smetanu a na mírném plameni prohříváme, až omáčka zhoustne. Do omáčky přidáme nudličky opečeného masa a prohřejeme. Podle chuti jídlo ještě osolíme a opepříme.

Podobné recepty:

Vepřová kýta v žampionové-rajčatové omáčce, Novoborská telecí kýta, Telecí řízky po boloňsku, Telecí panenka v sýrovém těstíčku, Telecí kotlety na modenský způsob