Fazolová polévka se zelím

Potřebujeme:

250 g bílých fazolí, 100 g prorostlé slaniny, 1 malá cibule, 250 g bílého zelí, 1 nasekaný stroužek česneku, špetka tymiánu, 1 bobkový list, 800 ml vepřového nebo hovězího vývaru, 1 mrkev, 1 malý pórek, kousek celeru, asi 50 g brambor, sůl, pepř, 1 lžíce nasekané zelené petrželky

Jak na to:

Fazole předem namočíme do vody na 6 hodin. Slaninu dáme vyvařit na 5 minut do vody a potom ji necháme na talíři okapat. Cibuli a bílé zelí nakrájíme na tenké proužky a dáme do hrnku spolu s fazolemi, slaninou, česnekem, tymiánem a bobkovým listem, zalijeme vývarem a dáme vařit asi na půl hodiny. Mrkev pokrájíme na proužky, pórek na kolečka, brambory na kostky. Zeleninu dáme do polévky, dochutíme solí a pepřem a povaříme ještě asi půl hodiny. Slaninu drobně pokrájíme a přidáme do polévky. Nakonec polévku ozdobíme petrželkou.

Podobné recepty:

Bulharská fazolová polévka Čorba, Fazolová polévka, Moravská fazolová polévka, Fazolová polévka se žampiony, Fasolada - řecká fazolová polévka