Krůta s mandlovou omáčkou

29.4.2008
Potřebujeme:

1 krůta, 100 g slaniny (nakrájené na plátky), 4 lžíce másla, sůl dle chuti, voda na podlití
Nádivka: 5 lžic másla, 3 žloutky, špetka muškátového oříšku, 5 žemlí, 50 g mandlí (oloupané, jemně nasekané), 50 ml smetany na šlehání, mléko dle potřeby, sníh ze dvou bílků

Jak na to:

Krůtu dobře omyjeme, očistíme, vyjmeme vnitřnosti, prošpikujeme slaninou, osolíme, naplníme připravenou nádivkou a sešijeme. Vložíme do pekáče, přidáme máslo, podlijeme vodou a pečeme zakrytou v předehřáté troubě doměkka. Po dobu pečení ji poléváme vypečenou šťávou a podléváme horkou vodou. Ke konci pečení ji odkryjeme a pečeme dozlatova.
Nádivka: V misce utřeme máslo se žloutky, osolíme, přidáme mandle, muškátový oříšek. Lehce vmícháme na kostičky nakrájen žemle, namočené v mléce a vymačkané, smetanu a nakonec pevný sníh z bílků.
Podáváme s vařenými brambory nebo s houskovým knedlíkem se zelím.

Podobné recepty:

Medailonky s mandlovou omáčkou, Krůta s pomeranči, Krůta na smetaně, Krůta s pomeranči, Krůta pečená na bylinkách