Krůtí špízy

31.3.2011
Potřebujeme:

400 g krůtího masa, 200 g klobásy, kousek slaniny, 1 paprika, 2 cibule, 2 lžíce oleje
Marináda: 2 lžíce oleje, 1 lžička hořčice (pokud možno pikantnější), 2 stroužky česneku, mletý pepř, sůl

Jak na to:

Maso nakrájíme na kousky, klobásu a slaninu na silnější kolečka, papriku na nudličky a cibuli na plátky. Všechny suroviny střídavě napichujeme na jehly nebo na špízy a potřeme marinádou. Potřené krůtí špízy odložíme do chladna alespoň na dvě hodiny. Poté špízy potřeme olejem a dáme na gril za pomalého otáčení a potírání upečeme do zlatova (jestli nemáme gril, můžeme špízy položit i na pekáček a často otáčet).

Podobné recepty:

Vepřové špízy prokládané uzeninou, Sýrový špíz s klobásou, Krůtí prsa s broskví, Kuřecí špízy se sezamem a citronovou kůrou, Krůtí prsa plněné borůvkami