Japonská kachní játra

21.4.2008
Potřebujeme:

300 g kachních jater, 50 ml saké, 50 ml mirinu, 20 g řasy kombu, 100 g miso pasta, 15 g cukru, pepř, sůl, sladká hrubozrnná hořčice, batáty (sladké brambory)

Jak na to:

Saké a mirin asi 3 minuty povaříme, vmícháme pasta miso a cukr, povaříme a přidáme hrubozrnnou hořčici a půl lžíce vody, přikryjeme potravinářskou fólií a necháme asi 2 hodiny odpočinout. Kachní játra nakrájíme na špalíčky asi 2 cm vysoké, opepříme čerstvým pepřem, osolíme a na suché rozpálené pánvi opečeme z obou stran, aby byly uvnitř růžové. Bataty nakrájíme na tenké plátky a osmažíme je na rozpáleném oleji do křupavá. Ze sladkých brambor připravíme pyré, osolíme, opepříme a pře pasírujeme přes sítko. Na pyré poklademe kachní játra a přelijeme omáčkou miso.

Podobné recepty:

Plněný kachní krk, Kachní játra s jablky, Francouzská kachní játra, Nepravá kachní játra, Kachní prsa se zelím