Plněný kachní krk
3.1.2012
1 kůži z kachního krku, 30g cibule, 1 kachní játra, 1 housku, mléko, sůl, pepř, nové koření, muškátový oříšek, majoránka, 1 vejce, sádlo na pečení
Jak na to:Staženou kůži z kachního krku omyjeme a na jednom konci zašijeme.
Na sádle zpěníme nadrobno posekanou cibuli, přimícháme na kostičky pokrájenou játra a chvíli podusíme.
K vychladlé játrech přidáme v mléce namočenou a vymačkanou housku, osolíme, okořeníme mletým černým a novým kořením, nastrouhaným muškátovým oříškem a majoránkou, přidáme vejce a dobře promícháme.
Kachní krk naplníme, zašijeme a pečeme na sádle. Upečený a vychladlý krk nakrájíme na šikmé plátky a podáváme.
Plněný husí krk, Kachní prsa se zelím, Kachní prsa na grilu, Medové kachní prsa, Pikantní pečené kachní stehna