Plněný husí krk
23.5.2012
1 husí krk, 40 g husího tuku, 1 cibule, husí krev, 1 houska, 1 vejce, česnek, majoránka, sůl, pepř
Jak na to:Na husím tuku osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájenou a krví navlhčenou housku, majoránka, pepř, trochu soli, utřený česnek a vejce. Vše dobře promícháme a podusíme. Husí krk vykostíme. Jeden konec kůže z krku sešijeme, pak ho naplníme připravenou směsí a sešijeme druhý konec. Naplněný krk vaříme v osolené vodě asi půl hodiny. Potom ho přeložíme na pekáč a zapečeme. Husí krk necháme vychladnout, a potom ho nakrájíme. Podáváme s chlebem a kyselou okurkou.
Podobné recepty:Plněný kachní krk, Překládána husí játra, Husí prsa a stehna s hlívou, Kachní játra s jablky, Dušená husí krev