Treska v sýrovém těstíčku

4 filety z tresky (cca po 180 g), šťáva ze 2 citrónů, sůl, pepř, 2 lžíce olivového oleje, 120 g nastrouhaného sýra gruyére, 4 lžíce strouhanky, 4 lžíce zakysané smetany, 4 nakrájené stroužky česneku, nastrouhaná kůra ze 2 citrónů
Jak na to:Troubu předehřejeme na 200°C, plech na pečení vytřeme olivovým olejem a rozložíme na něj rybí maso. Maso pokapeme trochou citrónové šťávy, osolíme a opepříme. V míse smícháme olivový olej, sýr, strouhanku, zakysanou smetanu, česnek, citrónovou kůru a zbývající citrónovou šťávu. Podle chuti osolíme a opepříme. Sýrové těstíčko naneseme rovnoměrně na ryby. Ryby pečeme v troubě 12-15 minut tak, aby byly dobře propečené a křehké a těstíčko zlatavé. Hotový pokrm přeneseme na nahřáté talíře, ozdobíme klínky citrónu a snítkami petrželky a ihned podáváme.
Podobné recepty:Telecí řízek v sýrovém těstíčku, Telecí panenka v sýrovém těstíčku, Smažená brokolice v sýrovém těstíčku, Treska ve vínovém těstíčku, Párky v sýrovem těstíčku