Houbové rizoto
vrchovatý talíř čerstvých hub, 1 střední cibule, 3 papriky (nejlépe červená, žlutá, zelená - rizoto je potom krásně barevné), 2 mrkve, sůl, mletá sladká paprika, (Maggi houbový bujón - nemusí být), 2 lžíce oleje, 3-4 sáčky rýže, strouhaný sýr
Jak na to:Houby dobře očistíme. Do kastrolu dáme vodu, kterou přivedeme k varu a pak v ní spaříme houby (asi 2 minuty). Poté vodu slijeme a houby nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Papriky opláchneme, rozkrojíme, zbavíme jader a rovněž nakrájíme. Také mrkev očistíme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Uvaříme rýži podle návodu. Než se rýže uvaří, v pánvi rozehřejeme olej, na kterém orestujeme nejprve cibuli a pak postupně přidáváme nakrájené papriky a mrkev. K zelenině potom přidáme houby, sladkou mletou papriku,(houbový bujón), osolíme, necháme krátce podusit pod pokličkou, až vše změkne.Slijeme přebytečnou vodu, houbovou směs smícháme s uvařenou rýží, nandáme na talíř a posypeme strouhaným sýrem.
Podobné recepty:Kuřecí steak na Houbové rizoto s balsamikovou redukcí, Šafránové rizoto s modrým sýrem, s grilovanými krevetami na česneku a limetkou, Smažené houbové řízky, Houbové rizoto , Rizoto s brokolicí