Vepřové kotlety po italsku
26.4.2014
400 g brambor, 600 g vepřového karé, sůl, kmín, 2 stroužky česneku, 1 vejce, 30 g nastrouhaného sýra
Jak na to:Umyté, oloupané brambory uvaříme ve slané vodě do měkka. Uvařené, vychladlé brambory prolisujeme.
Z masa nakrájíme kotlety, troška jejich naklepeme, potřeme solí, pohmožděným kmínem, prolisovaným česnekem a pečeme na rožni do poloměkka.
Do prolisovaných brambor přidáme vejce, troška šťávy z výpeku, promícháme a navrstvíme do pekáče na poloupečené maso.
Posypeme nastrouhaným sýrem a necháme dopéct.
Vepřové kotlety po italsku, Vepřové kotlety po normandský, Křehké vepřové kotlety, Zapečené kotlety s olivami, Vepřové kotlety po kovářsky