Kachna dušená v rýži

Potřebujeme:

1 kachna, sůl, 50 g sádla, 30 g cibule, pepř, voda, 350 g rýže, 250 g zelené papriky, 200 g rajčat, 100 g hub

Jak na to:

Očištěnou, omytou kachnu pokrájíme na menší kousky, osolíme a dáme na sádlo, na kterém jsme zapenili nakrájenou cibuli. Přidáme koření a za občasného promíchání maso dusíme ve vlastní šťávě, později ho podlijeme naběračkou horké vody.
Když je maso poloměkké, šťávu z něj slijeme a přecedíme na přebranou, omytou rýži. Šťávy (i s vodou) má být 1 1/2-krát více než rýže.
Do uvařené rýže přidáme na kolečka nakrájenou zelenou papriku, na osminky nakrájené rajčata a na tenké plátky pokrájené houby. Podle potřeby přisolíme a přidáme upravené kousky kachního masa.
Vše spolu přikryté v troubě dusíme asi 20-25 minut. Podáváme s kompotem.

Podobné recepty:

Kachna dušená v zelí, Kachna na medu, Kachna na medu, Majoránková pečená kachna, Rizoto trochu jinak