Žebírka na bylinkách se zeleninovou směsí wok

Potřebujeme:

4 porce
600 g skopových nebo vepřových žebírek / 8 malých žebírek, 5 lžic olivového oleje, 3 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky,1 lžíce jemně nasekané petrželové natě,sůl, pepř, rozmarýn, oregano

350 g zeleniny WOK Mochov (libovolný druh), 5 lžic olivového oleje, 3 stroužky česneku, 1 střední cibule, 50 g slaniny, sůl, mletý kmín, pepř

Jak na to:

Žebírka několikrát na krajích nasekneme, zlehka naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme ve směsi mouky, rozmarýnu a oregana. Obalená žebírka zprudka opečeme na oleji, přidáme máslo a jemně nakrájenou pažitku a zvolna dusíme do měkka. Do pánve nebo kastrolu na rozpálený olej přidáme cibuli, slaninu, jemně nakrájený česnek a drcený kmín. Přidáme zeleninu, lehce orestujeme, podlijeme 2 lžícemi teplé vody a na mírném ohni s občasným lehkým promícháním dusíme zhruba 7 minut.

Postup servírování:
Na talíř přichystáme dušenou zeleninu. Na ní jako do hnízda položíme dvě skopová žebírka. Doplníme přílohou podle vaší volby.

Doporučená příloha:
Skvěle se k žebírkům hodí vařené brambory s osmaženou cibulkou a petrželí. Pokud chcete lehčí přílohu, doporučujeme pažitkovou rýži.

Doba přípravy:
35 minuta

Autor receptu: Petra

Podobné recepty:

Jehněčí žebírka na bylinkách, Medové žebírka, Vepřové žebírka, Žebírka na čokoládě, Veronská telecí žebírka