Skopové maso s rýží

Potřebujeme:

500 g vykostěného skopového masa, 0,5 dcl oleje, 1 zelená a červená paprika, 2 cibule, 2 stroužky česneku, 2 mrkve, 2 petržele, sůl, 1 l masového vývaru, 200 g rýže, ocet, pepř

Jak na to:

Maso omyjeme, nakrájíme na kostičky a opečeme na rozpáleném oleji. Papriky pokrájíme na nudličky, cibuli na kolečka, česnek jemně posekáme, mrkev a petržel pokrájíme na kolečka a vše přimícháme k masu. Trocha opražíme, osolíme, přilijeme masový vývar a vaříme
půl hodiny. Nakonec přisypeme přebranou rýži a uvaříme do měkka. Hotové jídlo dochutíme octem a pepřem.

Podobné recepty:

Skopové po tirpácky, Skopové dršťky, Skopové maso na česneku a bramborách, Skopové plátky na majoránce, Skopové kormah