Hovězí řízky

Potřebujeme:

400 g hovězí roštěnky, sůl, pepř, olej, 200 g sterilovaných žampionů, 100 g šunky nebo měkkého salámu, 1 stroužek česneku, 2 lžíce ostrého kečupu, 1 dcl červeného vína, 100 g uzené slaniny

Jak na to:

Z masa nakrájíme 4 řízky, zlehka je naklepeme, osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji po obou stranách opečeme. Na trošce oleje podusíme pokrájené žampiony, přidáme nadrobno pokrájenou šunku, prolisovaný česnek, kečup a víno. Necháme chvíli vařit. Opečené maso přelijeme žampiónovou směsí a ozdobíme opečenými hřebínky uzené slaniny. Podáváme s rýží.

Podobné recepty:

Hovězí roštěná s cibulí, Hovězí řízky na opak, Grilované hovězí roštěná s cibulí, Grilovaná hovězí roštěná se sardelovou pastou, Hovězí čínské řízky