Zelenina s vnitřnostmi

500 g zeleniny, 40 g hrubé mouky, 2 dcl mléka, sůl, 1 dcl vývaru ze zeleniny, 3 vejce, petrželová nať, 30 g oleje, 30 g cibule, 250 g vnitřností, 50 g strouhanky
Jak na to:Různou zeleninu (mrkev, celer, petržel, kedlubna, kapusta, květák, zelené fazolky) uvaříme ve slané vodě doměkka (vaříme v co nejmenším množství vody, kterou po přecezení zeleniny použijeme na přípravu bešamelu a polévky). Máslo rozpustíme, přidáme hrubou mouku, dobře zahřejeme, zalijeme mlékem a vývarem ze zeleniny a za stálého míchání uvaříme hustší omáčku (bešamel). Do vychladlé zamícháme vejce a posekanou petrželovou nať. Vnitřnosti udusíme na oleji a pokrájené cibuli doměkka a pak je posekáme nebo umeleme. Ohnivzdornou mísu nebo pekáč dobře vymažeme a vysypeme moukou nebo strouhankou. Zeleninu smícháme s vnitřnostmi, omáčkou a strouhankou, podle chuti osolíme, dáme do připravené nádoby a upečeme v dobře vyhřáté troubě. Podáváme s libovolným zeleninovým salátem.
Podobné recepty:Vynikající zapékaná zelenina, Rybí polévka, Rybí polévka, Rybí polévka, Rybí polévka