Rybí polévka

Potřebujeme:

2 větší rybí hlavy, rybí vnitřnosti, cibule, bobkový list, pepř, sůl, 4 mrkve, 1 celer, 4 petržel, ½ kedlubny, olej, mouka, červená mletá paprika, 1 zakysaná smetana, šlehačka, citron nebo ocet

Jak na to:

Hlavy očistěte, opláchněte, zalijte vodou, přidejte cibuli, bobkový list, pepř, sůl a vařte. Hotový vývar přeceďte přes husté síto a maso z hlav oberte. Nastrouhejte kořenovou zeleninu, orestujte ji na oleji a zaprášíme moukou. Přidejte papriku a zalijte rybím vývarem. Cibuli nakrájejte nadrobno a spolu s vnitřnostmi vložte do vývaru. Vařte asi 10 minut. Smetanu smíchejte se šlehačkou, podle potřeby přidejte hladkou mouku a vývar zahustíme. Dochuťte citronovou šťávou nebo octem.

Podobné recepty:

Kyselá garnátová polévka, Rychlá rybí polévka, Rybí polévka, Rybí polévka s chřestem a bílým vínem, Rybí polévka z cejna