Rybí polévka

Potřebujeme:

rybu (kapr), rybí vnitřnosti (jikry, mlíčí, játra), mrkev, kedlubny, celer v poměru 1:1:2, olej, rybí bujón, sůl, bobkový list, černé a nové koření, cibuli, česnek, může být i pórek, krupici hrubou nebo dětskou

Jak na to:

Do hrnce s vodou dáme očištěné kousky ryb. Přidáme cibuli, česnek, pepř, sůl a necháme uvařit doměkka. Mezitím očistíme zeleninu (mrkev, kedlubny, celer) v poměru 1:1:2. Zeleniny nedáváme hodně
Zeleninu nakrájíme nebo nastrouháme. Když je maso uvařené, scedíme vývar (který odložíme stranou), vyjmeme ho a necháme trochu vychladnout.
Obereme maso od kostí. Pak v hrnci osmahneme nakrájenou zeleninu na oleji. Opražené zeleninu zalijeme scezeným vývarem a přidáme rybí bujón. Necháme vařit, dokud zelenina nezměkne. Potom přidáme ze dvě hrsti krupice a zamícháme. Nakonec přidáme sklizené maso a droby, které nakrájíme na menší kousky.
Chvíli necháme přejít varem a polévka je hotová.

Podobné recepty:

Kyselá garnátová polévka, Rychlá rybí polévka, Rybí polévka s chřestem a bílým vínem, Rybí polévka z cejna, Rybí polévka