Rybí polévka

Potřebujeme:

2 větší rybí hlavy, vnitřnosti, mléč, cibuli, bobkový list, pepř, červenou mletou papriku, 4 petržele, 4 větší mrkve, 1 střední celer, 1 kedluben, olej, sůl, 1 šlehačku, citrón nebo ocet, mouku, 1 pochoutkové smetanu

Jak na to:

Hlavy očistíme, opláchneme, zalijeme vodou, přidáme cibuli, bobkový list, pepř, sůl a vaříme.
Hotový vývar přecedíme přes husté sítko a maso z hlav obereme.
Veškerou kořenovou zeleninu na jemno nastrouháme a orestujeme na rozpáleném oleji, zaprášíme moukou. Přidáme mletou papriku a zalijeme rybím vývarem.
Cibuli nakrájíme na drobno a spolu s vnitřnostmi uložíme do vývaru a vaříme asi 10 minut.
Smetanu se šlehačkou smícháme (podle potřeby přidáme hladkou mouku) a vývar zahustíme. Dochutíme citronem a solí.

Podobné recepty:

Kyselá garnátová polévka, Rychlá rybí polévka, Rybí polévka, Rybí polévka s chřestem a bílým vínem, Rybí polévka z cejna