Srnčí paprikáš

20.9.2011
Potřebujeme:

600 g srnčího masa, 1 cibule, olej, 100 g kořenové zeleniny, 100 g uzené slaniny, 1 lžička cukru, 20 g hladké mouky, sůl, pepř, 1 bobkový list, 3 jalovce, 5 dcl masového vývaru, ocet, 1 dcl červeného vína

Jak na to:

Očištěnou, nadrobno nakrájenou cibuli a slaninu zpěníme na oleji. Přidáme očištěnou, pokrájenou zeleninu, cukr a chvíli necháme dusit. Do cibulového základu přidáme na menší kousky pokrájené maso, poprášíme moukou, chvíli osmahneme, přidáme sůl, podlijeme vývarem a přikryté dusíme do poloměkka. Do zbytku vývaru dáme pepř, bobkový list, jalovce, ocet, víno a přidáme k masu. Dodusíme do měkka. Podáváme s těstovinami.

Podobné recepty:

Srnčí paprikáš, Lovecký jagárek ze srnce, Srnčí medailonky s drceným bramborou, Slaný závin, Srnčí šašlíček