Vepřové řízky na houbách
20.9.2011
600 g vepřové kotlety, sůl, hladká mouka, olej, 5-6 žampionů, 1 lžičku kari koření, pepř, vývar nebo voda na podlévání, 1 dcl smetany
Jak na to:Omyté maso vykostíme, nakrájíme na řízky, naklepeme, okrajem nařízneme, osolíme, poprášíme moukou a na rozpáleném oleji opečeme po obou stranách. Upečené maso dáme na mísu a udržujeme v teple. Do výpeku dáme na tenké plátky pokrájené houby, přidáme pepř, kari koření, sůl, podlijeme vývarem nebo vodou a dusíme do měkka. Přidáme smetanu a chvíli povaříme. Hotovou směsí polijeme maso.
Podobné recepty:Vepřové řízky na houbách, Vepřové řízky s jablky, Vepřové na česneku, Pikantní vepřové řízky, Marináda na vepřové řízky