Pikantní vepřové řízky
2.5.2012
4 vepřové řízky, sůl, vegeta, hořčice, 2 stroužky česneku, 50 g oleje, 50 g cibule, kari koření, sladká a pálivá paprika, mletý zázvor, 1 syrokrém, masový vývar
Jak na to:Řízky naklepeme, osolíme a na okraji nařízneme. Potřeme je hořčicí a prolisovaným česnekem. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli a po obou stranách řízky rychle opečeme. Přidáme koření, pak řízky podlijeme trochou vývaru z masa nebo vody a udusíme do měkka. Před ukončením dáme do šťávy pokrájený syrokrém. Sýr se roztaje a šťávu tím zahustí. Podáváme s bramborami.
Podobné recepty:Vepřové řízky s jablky, Vepřové na česneku, Marináda na vepřové řízky, Vepřové řízky s brusinkovou omáčkou, Zapečené vepřové řízky s medem