Roštěná na zelenině

Potřebujeme:

600 g roštěnky, 1 větší mrkev, 1 petržel, 150 g celeru, 1 cibule, olej, 2 lžíce másla, 3 zrnka pepře, 3 zrnka nového koření, 5 rajčat, citrónová kůra, sůl, 20 g hladké mouky, 4 dcl vývaru

Jak na to:

Očištěnou zeleninu a cibuli nakrájíme, na másle osmahneme. Přidáme utlučené nové koření a pepř, pokrájené rajčata. Z masa nakrájíme plátky, trochu je naklepeme, osolíme a na oleji opečeme. Opečené maso dáme na zeleninový základ a přikryté dusíme do měkka. Podle potřeby podlijeme vývarem. Měkké maso vyjmeme, dáme na teplé místo. Do šťávy přidáme trošku nastrouhané citrónové kůry, zaprášíme moukou, zalijeme vývarem a vaříme 10 minut. Hotovou omáčku propasírujeme.

Podobné recepty:

Ďábelská roštěná, Dip k zelenině, Roštěná naruby, Zapečené filé na zelenině, Roštěná na znojemský způsob