Pikantní roštěná

Potřebujeme:

500-600 g roštěnky, hrubá mouka, sůl, pepř, 30 g slaniny, sardelová pasta, 3 lžíce oleje, 50 g sádla, 50 g celeru, 40 cibule, 3 zrnka nového koření, 1 bobkový list, 20 g hladké mouky , voda

Jak na to:

Dobře Odleželou, umytou roštěnku (nízký hřbet) nakrájíme na řízky silné asi 1 cm, které naklepeme, prošpikujeme hrubšími pásky slaniny, osolíme a trochu posypeme kořením. Z jedné strany potřeme sardelovou pastou a z druhé strany posypeme hrubou moukou. Připravené roštěnky prudce osmahneme na oleji (nejprve z pomoučněné strany), pak obrátíme a přidáme nakrájenou cibuli, celer, nové koření a bobkový list. Když se maso osmahneme i z druhé strany, přidáme sádlo, trochu podlijeme horkou vodou a přikryté dusíme. Během dušení občas obrátíme a podle potřeby podlijeme vývarem z kostí nebo horkou vodou. Měkké roštěnky vyjmeme a odložíme tak, aby nevychladly. Do vypečené šťávy přidáme mouku, osmahneme, zalijeme horkou vodou, povaříme, přecedíme a protlačíme. Maso poklademe na teplou misku, polijeme trochou omáčky a zbylou omáčku nalijeme do zvláštní misky. Podáváme s bramborem nebo s dušenou rýží a s hlávkovým nebo jiným salátem.

Podobné recepty:

Ďábelská roštěná, Pikantní roštěná, Roštěná naruby, Roštěná na znojemský způsob, Čokoládové tyčinky s marmeládou