Boršč
27.9.2011

100 g hovězího masa, sůl, olej, 1 cibule, 200 g kořenové zeleniny, 150 g hlávkového zelí, 100 g červené řepy, 2 lžíce rajčatového protlaku, nové celé a pepř, bobkový list, 1,5 dcl zakysané smetany, 2 PL hladké mouky, ocet
Jak na to:Omyté hovězí maso dáme vařit do studené osolené vody. Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme očištěnou, na nudličky pokrájenou kořenovou zeleninu, zelí, červenou řepu, rajčatový protlak, nové i mletý pepř, bobkový list a zalijeme vývarem z masa. Uvařené maso nakrájíme na kostky, vložíme do polévky a zahustíme smetanou, v níž jsme rozmíchali mouku. Povaříme a dochutíme octem.
Podobné recepty:Boršč, Ukrajinský boršč, Ukrajinský boršč, Běloruský boršč, Boršč (pro děti od ukončeného 8. měsíce)