Ukrajinský boršč

Potřebujeme:

30 dkg libového bůčku nebo hovězího masa, 5 malých červených řep, 2 cibule, 1 mrkev, 1 petržel, 1 celer, 2 brambory, 1 pórek, 2-3 stroužky česneku, 1 / 2 menší zelí, 1 PL másla, 3 lžíce rajčatového protlaku , sůl, pepř, bobkový list, ocet 1 / 4 l kysané smetany petrželku, kopr, pažitku

Jak na to:

Maso v kuse dáme vařit do 1 a 1 / 2 l vody. Po hodině vaření přidáme na nudličky pokrájené 3 červené řepy a na kolečka nakrájenou cibuli. Vaříme na mírném ohni 15 min.
Mezitím pokrájíme kořenovou zeleninu na kostičky, pórek na kolečka a zelí na nudličky, a pak osmahneme na másle a přidáme do hrnce k masu.
Zvláště uvaříme v malém množství vody 2 na kolečka nakrájené červené řepy spolu s bobkovým listem a česnekem. Uvařené maso vyjmeme, nakrájíme a vložíme zpět do vývaru. Přecedíme do něj i vodu, v níž jsme vařili zvlášť červenou řepu.
Boršč okořeníme mletým černým pepřem, octem, rajčatovým protlakem. Podáváme s sekanou petrželkou, koprem a pažitkou. Zakysanou smetanu dáváme až do talíře.

Podobné recepty:

Ukrajinský boršč, Ukrajinský boršč, Ukrajinský boršč, Ukrajinský boršč, Boršč