Ukrajinský boršč

Potřebujeme:

4 porce
300 g zadního hovězího masa, 1,5 l vody, 2 PL másla, 1 PL oleje, 1 cibuli, 200 g kořenové zeleniny, 3 stroužky česneku, 200 g bílého zelí, 200 g brambor, 3 lžíce rajčatového protlaku, 300 g červené řepy, 2 rajčata, několik zrnek černého a nového koření, 1 bobkový list, 2 PL citronové šťávy, 1 citron, sladkou mletou papriku, kryst.cukr na dochucení, sůl, kysanou smetanu, petrželku

Jak na to:

Maso vložíme do studené osolené vody, necháme sevřít, pak teplotu snížíme a pomalu vaříme, dokud maso není měkké. Vybereme ho a vývar přecedíme.
Na rozehřátém másle a oleji zpěníme nakrájenou cibuli a na nudličky pokrájenou kořenovou zeleninu. Přidáme na plátky pokrájený česnek, pokrájenou zelí, brambory a přetlak. Zalijeme vývarem a vaříme asi 20 min.
Potom přidáme na nudličky pokrájenou červenou řepu, nakrájené rajčata, osolíme, přidáme koření a vaříme doměkka. Hotovou polévku ochutíme cukrem a citronovou šťávou, vložíme nakrájené maso a prohřejeme.
Boršč podáváme ozdobený zakysanou smetanou, petrželkou a kolečkem citronu.

Podobné recepty:

Ukrajinský boršč, Ukrajinský boršč, Ukrajinský boršč, Ukrajinský boršč, Boršč