Bramborový guláš
25.9.2011

80 g uzené slaniny, 400 g brambor, 1 větší cibule, kmín, mletá červená paprika, sůl, pepř, 150 g klobásy
Jak na to:Na malé kostičky nakrájenou slaninu osmahneme, přidáme očištěné, na kostky nakrájené brambory a spolu chvíli dusíme. K dušeným bramborám přidáme nakrájenou cibuli, kmín, mletou papriku, pepř, sůl, podlijeme troškou vody a znovu chvíli přikryté dusíme. Když jsou brambory skoro měkké, zalijeme horkou vodou a dovaříme. Nakonec vložíme do polévky nakrájenou klobásu, necháme přejít varem. Podáváme s chlebem.
Podobné recepty:Zelný guláš, Smetanovo-bramborový guláš, Bramborový guláš, Bramborový guláš s hlívou, Chřestový guláš