Chřestový guláš

Potřebujeme:

Chřest 2-3 ks, cibule, červená paprika, pepř, hořčice, česnek, majoránka, brambory

Jak na to:

Na oleji zpěníme na drobno nakrájenou cibuli (2-3 ks), červenou papriku, pepř, přidáme očištěný chřest, kterou jsme pokrájeli asi na 2 cm kousky, očištěné a na kostky nakrájené brambory. Zalijeme vodou a necháme sevřít. Potom přidáme podle chuti sůl, bujón nebo vegetu, můžeme přidat kostku MAGGI "gulášová šťáva", rajčatový protlak nebo pikant, 1-2 čaj. lžičky hořčice a vaříme doměkka. Nakonec guláš dochutíme česnekem a majoránkou. Podáváme ho s chlebem, nebo jej můžeme zahustit západka z vody a mouky (příp. použijeme kukuřičný, či bramborový škrob) a podávat s knedlíkem. Místo vody na zavářku můžeme použít šlehačkovou nebo pochoutkový smetanu

Podobné recepty:

Chřestový krém s krevetami, Zelný guláš, Guláš s lečem, Cuketový guláš se zeleninou, Kotlíkový guláš