Penne s masovou omáčkou

500 g těstovin (penne), 500 g mletého masa, 50 g slaniny, 1 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 2 mrkve, 2 stroužky česneku, 2 lžičky sušené směsi bylinek, 1 bujónové kostky, 700 ml rajského protlaku, sůl, pepř pepř, parmezán
Jak na to:Italské těstoviny uvaříme podle návodu na sáčku. Mleté maso a nakrájenou slaninu opečeme na pánvi dohněda. Přesuneme do mísy a v téže pánvi na oleji osmahneme nakrájenou cibuli a nastrouhanou mrkev. Přidáme prolisovaný česnek, pak vrátíme masovou směs, přisypeme bylinky, rozdrobíme kostku bujónu, přilijeme protlak a povaříme. Omáčku dochutíme solí a mletým pepřem a nalijeme na uvařené těstoviny narovnané na talířích. Porce posypeme strouhaným parmazánem.
Podobné recepty:Penne s nepravou peprmintovou omáčkou, Penne se sýrovou omáčkou a lilkem, Penne s brokolicovou omáčkou, Penne ala Anička, Těstoviny penne s rajčatově-smetanovou omáčkou