Chřestová omeleta
18.10.2011

3 vejce, 40 g másla, sůl, pepř, zelená petrželka, 400 g chřestu, máslo na polití
Jak na to:Očištěný chřest uvaříme v osolené vodě do měkka (chřest z konzervy jen zahřejeme). Teplý chřest vyjmeme, necháme okapat a odložíme na teplé místo. Vejce rozšleháme se solí a s pepřem. Na pánvi rozškvaříme máslo do zlatová, nalijeme na něj rozšlehaná vejce a mícháme na mírném ohni vidličkou, dokud nezhoustnou. Potom omeletu opatrně převrátíme, na spodní straně ji ještě trochu opečeme, přeložíme na mísu, položíme na ni připravenou teplý chřest, omeletu v polovině přeložíme a polijeme rozpuštěným máslem.
Podobné recepty:Sýrová omeleta, Sýrová omeleta, Jablečná omeleta, Královská omeleta, Jemná chřestová polévka