Jablečná omeleta
5.5.2008
Na 1 omeletu potřebujeme: 2 vejce, špetku soli, 1 jablíčko ( nemusí být zrovna nejkrášnější), skořicový cukr (moučkový)
Jak na to:V hrnečku rozšleháme obě vejce a vlejeme na vyhřátou pomaštěnou pánvičku, stlumíme plamen a pomalu dopékáme. Neobracíme. Jakmile se omeleta začne od spodu dopékat, (vršek musí být ještě tekutý) poklademe jí nastrouhaným jablíčkem. Přiklopíme poklicí a dopečeme. Celé to trvá cca 3 minuty, tak pozor , ať to nespálíte. Hotovou omeletu přendáme na talíř, posypeme skořicovým cukrem, překlopíme a povrch také posypeme. Můžeme jí vylepšit vlašskými ořechy a rozinkami.
Podobné recepty:Sýrová omeleta, Sýrová omeleta, Královská omeleta, Dětská jablečná přesnídávka, Jablečná pěna