Ražniči

Potřebujeme:

800 g vepřového masa z kýty, plece nebo kotlety, sůl, pepř, 2-3 cibule, 100-150 g slaniny, 1 kg brambor, rajčata, zelená paprika, olej na vymazání pekáče

Jak na to:

Dobře odležele maso omyjeme, nakrájíme na hrubší řízky, naklepeme a pak z nich nakrájíme kousky dlouhé a široké asi 3-4 cm. Slaninu nakrájíme na velké tenké plátky ve velikosti masa, cibuli a rajčata na tenčí kolečka, očištěné, omyté brambory na silnější kolečka a požadovanou papriku na čtverečky. Na kovovou jehlici střídavě napichujeme připravené kousky, dáme na dobře vymazaný pekáč, osolíme, opepříme, trochu pokapeme olejem, podlijeme malým množstvím vody a v troubě pomalu pečeme. Jednou pozorně obrátíme a dopečeme i z druhé strany.
Tip: Maso na rožni je mnohem chutnější, když ho naklepeme a na několik dní naložíme do hrnku s vrstvou cibulí, solí a pepřem. Před dopečením naloženou cibuli odstraníme a nahradíme ji čerstvou. Nejchutnější ražniči je grilované, přičemž ho během grilování potíráme rozpuštěné mastí nebo olejem, aby bylo šťavnaté.

Podobné recepty:

Ražničí, Telecí ražniči s párky, Ražniči, Telecí ražniči se slaninou, Ražniči z divočáka