Šnečky z tofu
3.10.2011

300 g hrubé mouky, 200 g hladké mouky, 250 g tuku, 100 g uzeného tofu, 100 ml mléka, 20 g čerstvého droždí, 1 lžička cukru, 2 lžičky soli, 1 vejce na potření
Jak na to:Z mouky, tuku, lžičky soli, 60 g strouhaného sýra a kvásku smísíme těsto a necháme ho vykynout. Znovu ho prohněteme, zformujeme do válce a ten rozkrájíme na 6 stejných částí. Každou část rozválíme na placku hrubou 1-1,5 cm a pokrájíme ji jako dort na 16 stejných dílů. Zformujeme závitky (od širšího konce), uložíme je na suchý plech, potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme zbytků tofu smíchaného se lžičkou soli. Dáme do vyhřáté trouby a upečeme dorůžova.
Podobné recepty:Šnečky z tofu, Tofu pro mlsouny, Pomazánka s bílým tofu, Tofu špíz , Kuřecí šnečky