Jehněčí nadivoko

Potřebujeme:

1 jehněčí kýta, 40 g uzené slaniny, 3 dcl vody, 1 a 1 / 2 dcl octa, 1 větší cibule, bobkový list, 3 zrnka celého pepře, 3 zrnka nového koření, 40 g másla
Mořidlo: voda, ocet, 1 / 2 pokrájené cibule, bobkový list, celé černé a nové koření

Jak na to:

Maso odblaníme, omyjeme, prošpikujeme kousky slaniny a dáme do mořidla. Mořidlo: vodu, ocet, 1 / 2 pokrájené cibule, bobkový list, celé černé a nové koření uvaříme. Necháme vychladnout. Do vychladlého dáme maso a necháme ho v mořidlo odležet 1-2 dny. Potom maso vyjmeme, mořidlo přecedíme. Do pekáče dáme máslo, pokrájenou druhou polovinu cibule, trošku ji osmahneme, vložíme maso a za občasného podlévání mořidlem pečeme v dobře vyhřáté troubě.

Podobné recepty:

Jehněčí maso na zelenině, Jehněčí žebírka na bylinkách, Dušená jehněčí kýta, Jehněčí s nivou, Jehněčí s nivou