Hovězí plátky s domácí tarhoňou

Potřebujeme:

600 g hovězí kýty, 1 cibule, olej, sůl, pepř, 100 g žampionů, 1 lžíce hořčice
tarhoňou: 4 vejce, polohrubá mouka, mletá červená paprika, 1 cibule, olej, petrželová nať, sůl

Jak na to:

Hovězí maso nakrájíme na řízky, mírně naklepeme, osolíme a opepříme. Na rozehřátém oleji zpěníme očištěnou pokrájenou cibuli, přidáme maso, osmahneme, podlijeme vodou a dusíme do poloměkka. Přidáme očištěné pokrájené žampiony, hořčici, podle potřeby podlijeme vodou a dusíme doměkka. Podáváme s tarhoňou.
Tarhoňou: Do rozšlehaných vajec vmícháme tolik mouky, aby vzniklo velmi tuhá, téměř se sypající těsto. Těsto nastrouháme na hrubším struhadle, roložíme na desku a necháme oschnout. Na rozehřátém oleji v hlubší rendlíky osmahneme cibuli, přidáme tarhoňu, osolíme, posypeme mletou červenou paprikou a za stálého míchání pražíme. Zalijeme studenou vodou, promícháme a přikryté dusíme. Během dušení několikrát promícháme a podle potřeby doléváme vodu. Hotová tarhoňou by se měla sypat jako uvařená rýže. Před podáváním posypeme sekanou petrželkou.

Podobné recepty:

Závitky, Lečo s tarhoňou, Domácí hovězí roštěná, Domácí tarhoňa, Oravská konečná