Lečo s tarhoňou

Potřebujeme:

1 klobáska (nemusí být), 3 velké papriky, 5 velkých rajčat, tarhoňou, vegeta nebo bujón, olej

Jak na to:

Na oleji osmahneme nakrájenou klobásku. Do toho hodíme papriku nakrájenou na proužky. Rajčata (pokud nemáte rádi slupku) zalijeme asi na 5 min vroucí vodou, a potom oloupeme.Potom je nakrájíme na malé kousky a přihazuje k dusící se paprice. K tomu přidám 1,5 kostky bujónu nebo ochutíme vegetou a asi 10 min podusíme. Do toho přidám cca 7 hrstí tarhoňe, přilijeme vodu (tu můžeme dolít i během dušení) a dusíme 15-20min. Občas můžeme promíchat. Ochutnáme, zda je tarhoňou měkká, a pokud ano jídlo je hotové.

Podobné recepty:

Hovězí plátky s domácí tarhoňou, Lečo, Srbske brambory, Zapékané špagety, Cikánské halušky