Domácí tarhoňa

Potřebujeme:

4 vejce, polohrubá mouka, mletá červená paprika, 1 cibule, olej, petrželová nať, sůl

Jak na to:

Do rozšlehaných vajec vmícháme tolik mouky, aby vzniklo velmi tuhá, téměř se sypající těsto. Těsto nastrouháme na hrubším struhadle, položíme na desku a necháme oschnout. Na rozehřátém oleji v hlubším rendlíku osmahneme cibuli, přidáme tarhoňu, osolíme, posypeme mletou červenou paprikou a za stálého míchání smažíme. Zalijeme studenou vodou, promícháme a přikryté dusíme. Během dušení několikrát promícháme a podle potřeby doléváme vodu. Hotová tarhoňou by se měla sypat jako udušená rýže. Před podáváním posypeme sekanou petrželkou.

Podobné recepty:

Rybí polévka, Domácí špaldové bio piškoty, Domácí becherovka, Citronová bábovka, Fazolový prívarok s klobásou