Tříkrálový věnec

Potřebujeme:

Těsto: 1 balení buchet, 1 balíček vanilkového cukru, 1 vejce, 260 ml vlažné vody, 120 ml oleje
Náplň: 400 g strouhaných lískových oříšků, 2 vejce, 150 g cukru, nastrouhanou kůru z jednoho chemicky neošetřeného citronu, 1 balíček skořicového cukru, 200 ml mléka, 70 g rozinek
Na posypání: 1 PL moučkového cukru

Jak na to:

Na těsto přidáme do směsi na přípravu buchet vanilkový cukr a vejce a těsto připravíme podle návodu na obalu. Zakryté těsto necháme na teplém místě kynout asi 60 min. Na přípravu náplně v míse smícháme oříšky, vejce, cukr, citronovou kůru, skořicový cukr, mléko a rozinky. Z těsta vytvarujeme váleček a vyválíme z něj obdélník o tloušťce 1 cm. Na těsto naneseme náplň a srolujeme směrem zdola nahoru. Připravenou roládu stočíme od středu k okrajům dortové formy a na teplém místě necháme kynout 30 min. Těsto na několika místech propíchneme špejlí a pečeme 40 min.

Podobné recepty:

Velikonoční věnec, Kynutý věnec, Velikonoční kynutý věnec, Likérový ​​věnec s mandarinkami, Ořechový věnec