Královská omeleta
26.9.2011

3-4 vejce, kousek salámu, kousek slaniny, tavený sýr, trochu mléka nebo studené vody, petrželová nať, bazalka, tvrdý sýr
Jak na to:Salám a slaninu si nakrájíme na drobné kostičky (můžeme použít i šunku, podle chuti) a opečeme je na pánvi. Mezitím si do misky rozbijeme vajíčka a rozmícháme. Přidáme kousky taveného sýra (může být jakýkoliv, i ochucený), přidáme kousek mléka nebo studené vody, přisypeme nať a bazalku (stejně tak bylinky můžeme použít jakékoliv). Pořádně promícháme a vylijeme na opečenou salám a slaninu. Pánev zakryjeme pokličkou a necháme chvilku opékat. Když je omeleta skoro hotová, nastrouháme na vrch tvrdý sýr a necháme ho roztavit.
Podobné recepty:Sýrová omeleta, Sýrová omeleta, Jablečná omeleta, Pražma královská na česneku, Vaječná omeleta