Silvestrovský koláč

100 g mandlí, 100 g rozinek, kandovaná kůra z pomeranče a citronu, 0,5 dcl rumu, 200 g másla, 150 g práškového cukru,
1 malá lžička skořice, 3 vejce, 250 g polohrubé mouky, rum, moučkový cukr
Mleté mandle, pokrájené rozinky, pokrájenou kůru spolu zamíchejte a zalijte rumem. Máslo utřeme s cukrem a se skořicí na hladký krém. Do krému vmícháme postupně vejce a mouku. Nakonec přidejte směs z mandlí a rozinek. Vše spolu dobře promíchejte.
Těsto vlijte do vymazané a vysypané formy a ve středně teplé troubě upečte. Ještě teplé vyklopte a nechte vychladnout, pak pokapejte rumem a posypte cukrem.
Silvestrovský hermelín, Silvestrovský hermelín, Silvestrovský punč, Silvestrovský čajový punč, Kynutý koláč bez kynutí