Krůta s dušenou mrkví

4.10.2011
Potřebujeme:

600 g krůtích prsou, 2 stroužky česneku, 200 g mraženého listového špenátu, olej, 300 g mrkve, 1 cibule, 1 kostka zeleninového bujónu, 1 citron, cukr

Jak na to:

Krůtí prsa pomocí nože upravíme na plát silný 2 cm. Česnek oloupeme, nadrobno pokrájíme a promícháme s částečně rozmrazeným špenátem. Plát masa osolíme, natřeme špenátem, přeložíme na polovinu a okraje - zpevníme grilovacími jehlami nebo párátky. Maso uložíme do vymazaného pekáče, osolíme, podlijeme trochou vody a ve vyhřáté troubě upečeme do měkka. Maso vyjmeme, výpek slijeme do kastroly, přidáme očištěnou nakrájenou mrkev, cibuli, podlijeme 2,5 dcl vody a přivedeme do varu. Přidáme bujón a dusíme do měkka. Mrkev ochutíme citrónovou šťávou, cukrem a podáváme s upečeným krůtím masem.

Podobné recepty:

Krůta s pomeranči, Plněná krůta nebo husa, Krůta s pomeranči, Mrkvové karbanátky, Krkovička na česneku s bram.kaší a dušenou mrkví