Plněné bramborové řízky
4.10.2011
400 g brambor, 100 g hrubé mouky, 40 g cibule, sádlo, 350 g jater, 2 housky, sůl
Jak na to:Játra omyjeme, osušíme a umeleme. V rendlíky rozpustíme za lžíci sádla, osmahneme na ní nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme játra, podusíme ji, podlijeme trochou vody a ještě chvíli dusíme. Přidáme sůl a namočené, rozmačkané housky. Ve slupce uvaříme, vychladlé brambory oloupeme, prolisujeme, mírně osolíme, přidáme mouku a zpracujeme těsto. Rozválíme ho (asi na 1 cm), nakrájíme na čtverce a rozdělíme na připravenou nádivku. Každý čtverec přeložíme, okraje přitlačíme a zformujeme řízky. V horkém tuku (oleje) je z obou stran osmažíme.
Podobné recepty:Řízky v bramborové placce, Černohorský řízek, Telecí řízky v rozinkovým těstíčku, Plněné řízky nivou a broskvemi, Plněné drapáky