Italská rajčatová polévka
14.11.2012

1 PL oleje. 1 větší cibule, 1 konzerva rajčatového protlaku, 1 l vody, 1 kostka zeleninového bujónu, 4 čerstvá rajčata, 2 lžičky cukru, 100 g rýže, 3 plátky šunky, smetana na dochucení, mletý pepř, celerová nať (asi 2 stonky), sůl
Jak na to:Cibuli očistěte, nadrobno nakrájejte a upražte na oleji. Přidejte protlak, vývar z kostky, nakrájená rajčata, cukr, rýži a celerovou nať. Osolte, opepřete a dejte vařit.
Nechte asi 20 min. pomalu vřít, nakonec přidejte nadrobno nakrájenou šunku (nemusí být) a ještě 5 min. povařte.
Hotovou polévku podávejte s bílým chlebem nebo pečivem a na talíři ji dochutíme smetanou.
Vaječná - rajčatová polévka, Tukožroutská polévka, Rychlá rajčatová polévka, Stehýnka na rozmarýnu a italská rýže, Rajčatová polévka