Velikonoční věnec s pekanovými ořechy

Potřebujeme:

10 dkg másla (Hera), 50 dkg hladké mouky, 4 dkg droždí, 5 dkg krupicového cukru, 3 vejce, 15 dcl mléka, 1 balíček vanilkového cukru, sůl
Náplň: 15 dkg pekanových ořechů, 25 dcl mléka, 10 dkg krupicového cukru, 3 žloutky, bílá strouhanka

Jak na to:

Mouku vsypte do mísy, uprostřed udělejte důlek. Do ní rozdrobíme droždí, posypeme ho lžičkou cukru a zalijte ½ vlažného mléka. Nechte na teplém místě vykynout kvásek. Potom přidejte zbytek cukru, vlažného mléka, 2 vejce, vanilkový cukr a špetku soli. Krátce propracujeme a pak vlijte zahřáté máslo. Opět dobře propracujeme, až je těsto hladké a vláčné. Nechte ho na teplém místě kynout 30 min.
Vykynuté těsto rozválejte na plát o rozměrech asi 40x20 cm a rozkrájejte ho na 2 pruhy (10x40 cm). Do středu pásů přeneste nádivku, kraje potřete rozšlehaným vejcem a zabalte. Oba zabalené prameny spleťte do copu, přeneste na plech, stočte do věnce a nechte na teplém místě kynout 15 min. Potřete rozšlehaným vejcem a pečte v předehřáté troubě na 180 ° C 20 min. Potom teplotu snižte na 160 ° C a Dopékáme dalších 20 min.

Náplň: Mléko převařte, přidejte nadrobno posekané pekanové ořechy a cukr. Nechte mírně vychladnout, vmícháme žloutky a jemnou bílou strouhanku. Nechte úplně vychladnout.

Podobné recepty:

Velikonoční věnec, Velikonoční kynutý věnec, Velikonoční věnec, Velikonoční věnec, Kynutý věnec