Erikine knedlíky

Potřebujeme:

0,5 kg polohrubé mouky, 2 dcl mléka, 20 g droždí, 1 vejce, špetku soli, máslo na potření těsta a pomazání knedlíků

Jak na to:

Prosejeme mouku, připravíme klasický kvásek, vypracujeme tužší těsto a necháme vykynout. Vykynuté těsto rozválíme na pomoučněném vále na tloušťku asi 1 cm, celý velký plát potřeme máslem a pomalu stočíme do rolády. Krájíme na menší kousky, střed stlačíme vařečkou, necháme ještě podkynout a na páře jejich spaříme přibližně 6 minut. Vybíráme jejich, potíráme máslem. Používáme jako běžný knedlík, nebo je můžeme polít máslem ještě více a posypat skořicí, cukrem, kakaem a přidat povidla.

Podobné recepty:

Plněné bramborové knedlíky, Tvarohové ovocné knedlíky, Tvarohové knedlíky se skořicí, Švestkové knedlíky, Houskové knedlíky