Zelné závitky

Potřebujeme:

1 velkou hlávku zelí, 15 dkg rýže, 3 dkg másla, 5 dkg zeleniny (celer, petržel, kedluben, květák), malou cibulku, kmín, 10 dkg čerstvých nebo 1 PL v soli kompotovaných hub, 2 stroužky česneku, majoránku, 8 dkg másla

Jak na to:

Zelí omyjte, dejte vařit na 8 min do teplé vody, pak ji vyberte na mísu a její listy (měly by zůstat celé) plňte nádivkou.
Očištěnou zeleninu nadrobno rozkrájejte a duste na másle doměkka, za občasného podlévání vodou, ve které se vařilo zelí.
Na pánev dejte kousek másla a nadrobno pokrájenou cibulku. Když cibule zrůžoví, přidejte k ní v teplé vodě oprané rýži, podlévejte vodou ze zelí a duste ji doměkka.
Čerstvé houby rozkrájejte a dejte na máslo dusit (v soli naložené houby osmahneme) s drceným kmínem.
Na mísu dejte změklou zeleninu, změklou rýži, houby, utřený česnek, majoránku. Na zelné listy dejte 1 PL připravené náplně, sbalte, uprostřed obvažte zlehka nití a na teplou máslem vymaštěnou pánev, je dejte na několik minut péct.

Podobné recepty:

Zelné závitky, Závitky z čínského zelí, Zelné závitky, Kuřecí stehna v zelných listech, Staroslovenský podlistnák