Krémové řezy-čokoládové s broskvovým krémem

14.11.2012
Potřebujeme:

na 12 kusů
75 g hořké čokolády, 40 g másla, 2 vejce, 50 g moučkového cukru, 30 g hladké mouky, 50 ml mléka a 1/2 čajové lžičky prášku do pečiva
Náplň: 250 g tvarohového sýra, 3 broskve, 80 g moučkového cukru, 2 plátky želatiny, 1 plnou lžíci broskvového džusu, 1 plnou lžíci meruňkovice a moučkový cukr na posypání

Jak na to:

Na vodní lázni rozpustíme nasekanou čokoládu s máslem. Žloutky s cukrem utřeme do pěny a z bílků vyšleháme tuhý sníh. Do žloutkové hmoty postupně přidáme mouku, prášek do pečiva, mléko a vše dobře promícháme.
Potom přidáme mírně vychlazenou rozpuštěné čokoládu a opatrně zpracujeme sníh. Do pekáče vystlaného pečícím papírem nalijeme na těsto a 15 minut pečeme v troubě vyhřáté na 180 ° C. Upečený korpus necháme vychladnout. Želatinu necháme nabobtnat ve studené vodě. Broskve oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Tvarohový sýr utřeme s cukrem a kousky broskví. Do menšího hrnce dáme džus, meruňkovice a zahřejeme. Odstavíme z plamene, přidáme jemně vyždímaný želatinu a za stálého míchání ji necháme rozpustit. Rozpustit želatinu zapracujeme do broskvového krému. Vychladlý korpus rozdělíme na dvě části. Na jednu část rovnoměrně rozetřeme broskvový krém a přikryjeme druhou částí. Odložíme do chladu a necháme 1 hodinu tuhnout. Nakrájíme a posypeme moučkovým cukrem.

Podobné recepty:

Krémové čokoládové řezy, Andělské řezy, Čokoládové krémové bonbóny, Řezy hory - doly, Čokoládově kokosové řezy